Home » TRAVEL » Thailand versus Amerika

Thailand versus Amerika

22 november 2017

 

 

Aankomende zomer gaan we een begin maken aan onze backpack-droom. Samen zullen we voor het eerst een paar weken rondreizen door een land. Geen vaste verblijfplaats, geen vertrouwde mensen om op terug te vallen en ook geen concrete routes, SPANNEND! We kunnen niet wachten op alle mooie dingen die we gaan beleven. Maar voordat onze reis van start kan gaan, moeten we eerst bepalen naar welk land we willen gaan en laat dat nou net ons dilemma zijn.

 

Twijfels, twijfels, twijfels. Wordt het Thailand of gaan we toch naar Amerika?

De paradijselijke stranden, Indonesië, de mooie tempels en de Full Moon Party’s tegenover Los Angeles, San Francisco en Las Vegas. Beide landen zijn onbekend voor ons en beschikken over meer dan genoeg bezienswaardigheden. Ook twijfelen we nog of dat we een auto zullen huren, want eigenlijk zijn we alleen bekend op goed geasfalteerde wegen in Nederland en Duitsland. We kunnen toch wel met enige zekerheid zeggen dat de wegen in Thailand niet al te best zijn en de wegen in Amerika zo druk zijn dat je alleen nog maar autolichten ziet. Toch zijn er nog twijfels. In Thailand zal het geen probleem opleveren als we besluiten zonder auto te gaan reizen. Er bevinden zich genoeg stampvolle lokale treinen en toeristenbussen die je van plaats tot plaats brengen. Reizen in Amerika zonder auto is een groter probleem. Gave bezienswaardigheden liggen verspreid in verschillende steden die niet makkelijk met een lokale bus te bereiken zijn.

Is een eigen auto dan toch echt 100% een must-have…??

 

Al deze twijfels proberen we om te zetten in voor-en nadelen. De parelwitte stranden van Thailand met de aanwezigheid van zo’n fantastische grote schommel staan stipt op nummer 1 van het voordelenlijstje. Als de keuze van de bestemming dan eindelijk is gemaakt, hebben we nog maar een andere grote zorg....

 

Wat wordt de vervanger van onze (megagrote) knalroze koffers?
Want hoe nemen we een stijltang, meerdere nagellakjes, outfits voor elke dag, MAC-lippenstiften, parfum, badkleding en slaapspullen mee op onze avontuurlijke reis?

 

Reactie plaatsen

Reacties

Tommie Aureliano Yarnell Jr.
7 maanden geleden

Kies nou maar gewoon Thailand dames! Amerika is mooi, maar als 'starter' zou ik toch wel Azië (Thailand) kiezen! Er zijn zo veel dingen te doen in Thailand en ook leuke dingen, want ik heb daar natuurlijk ervaring mee! (Want ja ik ben half Thais). Mijn advies is Thailand!

Groetjes Tommie!😜

Roos Degens💕
7 maanden geleden

Ik denk dat ik voor Thailand zou kiezen!
Maar ik moet wel zeggen Amerika is ook heel gaaf!

xxx Roos Degens💕