Home » FASHION » Fashion trends

Fashion trends

 

Met de sneeuwbuien van de afgelopen uren is het duidelijk dat de winter echt is begonnen in Nederland. Door deze koude temperaturen zijn wij ons gaan verdiepen in de fashion trends voor aankomend winterseizoen. Natuurlijk is dit seizoen al begonnen en hangen de winkels al vol winterkleding. Misschien heb je onbewust al heel wat trends in je handen gehad of is het allemaal aan je voorbij gegaan.

 

Total black

‘Black is always a good idea’, de quote die wij dagelijks gebruiken. Onze kledingkasten hangen vol met zwarte items: truien, jassen, broeken, jurkjes, rokjes en shirtjes die we maar al te graag combineren met onze zwarte schoenen en tassen. Een zwarte outfit is makkelijk te combineren en geschikt voor elke gelegenheid. Vind je een zwarte outfit al snel wat saai? Ga dan is aan de slag met verschillende materialen en ontdek hoe je deze met elkaar kan combineren. Een leren broek , een velours sweater of een zwart glittershirt kan een outfit meteen in een ander daglicht zetten.

Printjes

Ruitjes, stippen, strepen en tijgerprint zijn printjes die je vaak zal tegenkomen in winkels en op straat. Niet alleen in kleding wordt deze trend doorgevoerd, ook in accessoires, schoenen en haarproducten zie je de printjes terugkomen. Een printjes-item is vaak de eyecatcher van je outfit, wees dus voorzichtig als je print met print gaat combineren. Een outfit met gecombineerde printjes kan al snel een dikke no-go worden.

 

Kleuren

Rood, geel, legergroen en oranje zijn de vier uitgesproken kleuren van dit seizoen. En hoewel wij het liefst elke dag van top tot teen in zwart verschijnen, vinden wij het ook heel leuk om een zwarte outfit te combineren met een van deze kleuren. Je kan de kleur subtiel laten terugkomen in je outfit door een kleurrijk detail of je kan ervoor kiezen om groots uit te pakken en een kledingstuk te kopen in een spannend kleurtje. Maar pas op met de combinaties want je wilt geen lopend kermisattractie worden.

Bont

Bontjassen zien we terugkomen in alle vormen, kleuren en lengtes. We LOVE bont, dagelijks zijn we te zien in onze bontjasjes. Natuurlijk praten we over nepbont, dit is tegenwoordig net zo mooi en warm als echt bont. We zien bont ook veel terugkomen in details op schoenen, tassen en op kledingstukken.

Baret

Open Instagram of Pinterest en je zult al snel een foto voorbij zien komen waarop een fashionista een baret draagt. De baret is te herkennen aan zijn Franse style en is goed te combineren met (alle) outfits. Een echte fashiontrend als je het ons vraagt!

Shoes

In de schoenenwereld gaan ze verder dan alleen sneakers, boots of hakken. Er wordt veel gebruik gemaakt van verschillende materialen en printjes. Denk hierbij aan fluwele blokhakken of lakleren loafers. De platformschoenen (schoenen met plateau ) zien we ook dit seizoen weer terug. Boots zijn niet weg te denken dit seizoen: buckle boots, veterboots of juist boots met studs, het mag allemaal! De boots zijn te combineren met vrijwel alle outfits; van een black dress tot een stoere leren outfit.